Mobitel: 040 529 850
E-mail: info@apolonijaklancar.si
Sledite mi na Facebooku

Delavnice za šole  

Delavnice večinoma izvajam po šolah in vrtcih, pridem pa tudi na druge ustanove. Vsebinske poudarke delavnic, predavanj in predstavitev vedno dogovorim z naročnikom.

Poslanstvo šole je otroka pripraviti na življenje. Maria Montessori je to povzela v svojem pedagoškem credu Pomagaj, da naredim sam! Danes je vse več otrok, ki z dopolnjenim šestim letom niso pripravljeni na šolanje. Še po odloženemu vpisu je nemalo takih, ki pouku težko sledijo. Kljub trudu le počasi napredujejo, čeprav so nemalokrat vsaj poprečno inteligentni. Osnovne informacije o vzrokih njihovih težav in o oblikah gibalne pomoči na osnovi vzpostavljanja nezavednih odzivov, ki omogočajo avtomatizme učenja, izveste v zavihku Učne težave in Svetovanje.

To je tematika 4-urnih delavnic. Primer programov dveh delavnic: Odvajanje stresa in preprečevanje izgorelosti (klikni)  in Pozornost (klikni). Pripravimo butične delavnice na vašo izbrano tematiko Izvajamo predavanja za starše in strokovni kader po šolah, vrtcih in društvih. Ti trajajo 90 do 120 minut. Pol tega časa namenim debati s publiko. Cena za predavanja izven mojega delovnega časa: 200 evrov + kilometrina. Cena na moje delavne dni pa je 300 evrov + kilometrina. Nismo zavezanec za DDV.

NaslovnicaDržavne inštitucije znanj za pomoč refleksnim avtomatizmom pozornosti in odvajanje stresa trenutno ne zagotavljajo, zato jih zdravniki, učitelji in delavci svetovalnih služb nimajo. Po slovenskih šolah je - podobno kot povsod po svetu - vse več učiteljev, ki se zavedajo, da brez reševanja problematike zaznjavanja, ki omogoča dobro pozornost, kmalu ne bodo mogli poučevati ničesar več. Več o tem v moji knjigi, za katero na predstavitvi na šoli velja 20% popust - stane 35€. Odlomek:

Utrinek z delavnice

Obvestilo o piškotkih

Soliris.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.