Mobitel: 040 529 850
E-mail: info@apolonijaklancar.si
Sledite mi na Facebooku

EFT tapkanje  

 

enskaSonet

EFT slovenimo Tehnike za doseganje čustvene svobode. Običajno pa se rabi izraz tapkanje. Tapkanje je po celem svetu razširjena in zelo uporabna tehnika samopomoči, ki deluje brez pripomočkov in zdravil. Potrebna je le iskrena želja po spremembi in pripravljenost, da za to nekaj naredimo sami. Pri nas je tapkanje popularizirala Pika Rajnar in bila zato leta 2013 nominirana za Slovenko leta. Jaz tehniko običajno kombiniram drugimi pristopi.

Tapkanje pomaga pri celi vrsti težav. Z otroki jo največkrat uporabljam za premagovanje strahov in negativnih prepričanj. Z odraslimi pa za predelovanje trenutnih stresnih situacij (prvič na letalo!) in šokov (otrok se ga je napil); omejujočih prepričanj; pri 'nepojasnjenih' bolečinah; in za pomoč pri psihiatričnih težavah.

Tapkanje je – milo rečeno – nenavadno. Oseba z dlanjo rahlo udarja po različnih delih telesa (pretežno po glavi in prstih), govori brez cenzure, zeha, pije vodo, brunda pesmico, zavija z očmi, šteje, spet govori in udarja… In to pomaga, čeprav je tehnika videti prismuknjena in ne verjamemo vanjo! Najlepše pa je, da se preproste oblike tapkanja lahko naučimo v enem srečanju.

Tapkanje krasno, ker ni potrebno vedeti, kaj točno nas muči. Tudi ne, kako točno bomo problem rešili. Uporabimo simptome, ki jih trenutno čutimo. Spremembe opazujemo in vključujemo v tapkanje 'on-line'.

Obstaja veliko različic tapkanja. Nekatere trajajo le minuto ali dve, lahko pa tudi dve uri. Nekatere so brez besed. Kadar gre za tematiko, o kateri klient ne želi govoriti, lahko za svojo težavo uporabi izmišljeno ime. Pred začetkom tapkanja, med njim in na koncu merimo jakost klientove stiske oz. simptomov. Tako ovrednotimo, kako učinkovito je tapkanje in do kakšnega olajšanja je prišlo.

Primer tapkanja s skupino na vseslovenskem tapkalskem dnevu 7. marca 2015: zvočni posnetek.

Tu je še nekaj povezav: EFT (splet ustanovitelja); EFT Slovenija; sorodna tehnika EMDR; Ozadje EFT: dr. Bruce Lipton govori o tem, kako deluje tapkanje; dr. Bruce Lipton o tem, kako delujejo prepričanja.

EFT individualna obravnava traja 90 minut in stane 60 €.

Na šoli, v društvu, knjižnici ali v podjetju organiziramo tapkalske delavnice na teme, ki vas zanimajo. Tapkanje je lahko tudi zelo prijetna in koristna oblika team-buildinga.

Obvestilo o piškotkih

Soliris.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.