Mobitel: 040 529 850
E-mail: info@apolonijaklancar.si
Sledite mi na Facebooku

O meni 

  • omeni1nova
  • apolonija
  • omeni3nova
  • omeni4nova

Sem profesorica latinskega jezika, diplomirana anglistka – prevajalka in Montessori pedagoginja. Nad Montessori študijem sem bila navdušena zaradi celostnega pogleda na človeka in učenje. Ob prevajanju del Marie Montessori sem spoznavala pomen zgodnjega spontanega in nezavednega učenja zaznavanja. Delo, ki ga opravljam danes, pomaga prav tem avtomatizmom zaznavanja.

Leta pedagoškega dela so mi dala jasno izkusiti, da je dober pedagog predvsem ta, ki zna najti načine, kako snov približati učencu, še posebno tistemu s težavami. Takih je danes veliko. Zakaj nekateri poslušajo, pa ne slišijo? Gledajo, pa ne vidijo? Se učijo, a si ne zapomnijo? Imajo slabo slušno in vidno pozornost, neustrezen prijem pisala, so hiperaktivni, agresivni, občutljivi? Kako jim pomagati do večje samostojnosti?

Pedagoški credo Marie Montessori POMAGAJ, DA NAREDIM SAM! me je vodil v iskanje novih znanj, ki sem jih našla izven naših uradnih izobraževalnih inštitucij. Ta znanja med drugim upoštevajo, da je v stresu učenje ovirano ali celo zavrto in da  ima mnogo otrok težave z zaznavanjem. Česar ne zaznam ali ne zaznam dobro, to se naučim le s težavo in nepopolno!

Celo življenje sem trpela zaradi alergij, strahov, nesamozavesti, nedelujoče ščitnice, skolioze. Leta 2003 sem imela raka ščitnice. Znanja sem prvenstveno iskala zato, ker sem hotela pomagati sebi. Uradna pomoč so bile le tablete, steznik in operacija. Razočarana nad neučinkovitostjo in stranskimi učinki sem iskala orodja za samopomoč in reedukacijo svojega sistema. Vse, kar uporabljam med svetovanji, sem velikokrat uporabila na sebi.

Knjiga2019

Leta sem 2013 se odločila za poklic, kjer na svetovanjih ta znanja delim z vsemi zainteresiranimi. Razumeti in pomagati kot svetovalec, učitelj, prevajalec in predavatelj predstavlja moje poklicno, raziskovalno in vsakdanje življenje. O svojem delu sem leta 2018 napisala avtobiografski roman Vsi moji otroci in njihove mame. 2019 je izšel moj drugi roman POZOR(NOST)! Za starše in učitelje. Tudi ta govori o mojem delu, predvsem o mehanizmih vidne pozornosti. Pisan je popolnoma poljudno, v obliki 'nevrologije za telebane.' Prosti čas namenim predvsem gozdu, glasbi in plesu.

Več o meni v zavihkih Izobrazba in Delovne izkušnje.

Obvestilo o piškotkih

Soliris.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.