Mobitel: 040 529 850
E-mail: info@apolonijaklancar.si
Sledite mi na Facebooku

Način dela 

Izvajam individualizirano obliko pomoči, ki pomaga pri celi vrsti težav, npr.: šolske težave (branje, pisanje, govor), disleksija, številska predstavljivost, hiperaktivnost, motnje pozornosti in vedenja, motnje avtističnega spektra, Tourettov sindrom, težave s spanjem, strahovi in slabo samopodobo; nemotiviranost, apatija; agresija. Učinkovito rehabilitira po kapi in drugih poškodbah. Uporabljam različne pristope, za katere sem si pridobila izobrazbo in jih nadgradila na svoj način.

Zadnje čase imam v obravnavi vse več otrok s psihičnimi težavami in tudi take, ki so odvisni od interneta. Integracija jim pomaga tako, da na novo oživčuje njihove možgane. Optimalnejše povezave jim omogočijo bolj zrelo čustvovanje in zaznavanje.

Za vsako stranko izvedemo popolnoma individualiziran program, ki kar najbolje odgovarja njenemu trenutnemu stanju. Na vsakem srečanju sproti upoštevamo njen napredek in temu ustrezno prilagodimo tretmaje. Taka oblika pomoči je celostna. Preko dotika in giba odvaja stres, izboljšuje delovanje čutil in vzpostavlja mišična in hormonska ravnovesja. Vse to omogoča sproščeno delovanje, učinkovito učenje in zrelo čustvovanje.

Fantek

Otroci s posebnimi potrebami imajo pogosto težave z branjem, pisanjem, vidom, sluhom in govorom. V šolskem sistemu, kjer skoraj vsaka oblika ocenjevanja terja brezhibno delovanje teh spretnosti, so zato težko uspešni. Tretmaji pomagajo, da začutijo svoje telo in z njim bolj zrelo upravljajo. Pomagajo tudi pri okrevanju po kapi in operacijah. Učinkovito odpravlja bolečine v križu, vratu, ramenskem obroču, rokah in nogah. Te težave se pojavijo zaradi dolgotrajnih nepravilnih obremenitev skeleta in mišičnega sistema.  Pogosta vprašanja:

Koliko časa je treba delati vaje? Vaje je treba redno zvajati vsaj 3-6 mesecev. Pozitivne premike vidimo že veliko prej, a še niso trajni. To pomeni, da nove živčne povezave še niso izgrajene in polno delujoče. Čas obvravnav je odvisen predvsem od: rednosti in pravilnosti izvajanja vaj doma; prisotnosti stalnih stresorjev; starosti otroka in vrste težav. Na enourna svetovanja prihajate enkrat tedensko ali enkrat na dva tedna. Dnevno delate vaje z otrokom 20-30 minut, po potrebi pa tudi več.

Kombinacija z drugimi pristopi? Ker je potrebno učenje vaj in redno domače delo, priporočamo, da izvajate v času obravnav pretežno moje vaje. Tako boste lažje ocenili, ali ta pristop deluje.

Lahko dobimo samo mnenje? To ni smislno. Spremembe so posledica domačega dela, ne mnenja!

Moj otrok je še majhen in ponavadi spi, ko bi imeli uro pri vas. Odlično! Če bo tudi pri meni spal, mu lahko tretmaje izvajamo v spanju, kar je toliko bolj učinkovito. Začetni tretmaji so vedno taki, da ni potrebno nobeno zavestno sodelovanje otroka, ne glede na njegovo starost. Stranka, ki sproščeno spi na moji mizi, je najboljša stranka :-) 

Otrok pravi, da ga vaja boli in žgečka. Izvajajte jih šele potem, ko se naučite najti ustrezen dotik. Poslušajte ga. Dovolite, da vas usmerja, kot usmerja mene na svetovanjih.

Pri vas ga ne boli in žgečka ter lepo sodeluje, doma pa ne. Morda zaradi svoje stiske ne zmorete najti prijetnega dotika. Morda je otrok doživel šok. Predlagam, da na naslednje svetovanje pridete sami.

Mi bi otroku pomagali, a on ne želi, da ga kam peljemo. Vseeno mu lahko pomagate. Pokažem vam, kako sprostite svojo stisko, in naučim protokole, ki jih izvajate otroku, ko vam dovoli dotik. Ko je otrok pripravljen, se oglasi pri meni. S približno petino strank delam na tak način.

Otrok je bil prej priden/apatičen, odkar delamo vaje, pa je jezikav in se upira. Zdaj vidite stiske, ki jih je prej 'potlačil v telo'. Učite se jih sprostiti. Kar čutiš, lahko zdraviš, je rekla L. Hay.

Uradna diagnoza pravi, da ima otrok prirojeno okvaro vida/eno nogo krajšo/hiperlaksne sklepe… in da se tu ne da pomagati. Lahko ji verjamete, če želite.

Kaj je vzrok težav? Zakaj kljub letom pomoči uradnega sistema ni pravega napredka? Uradni sistem pogosto odreagira šele, ko so težave velike. Običajno ne deluje celostno. Uporablja pretežno zdravila in invazivne operacije in vadbo. Naš pristop upošteva človeka kot celoto in povezanost vseh njegovih sistemov. Odlomek iz moje knjige:

DrugaenPogled

Obvestilo o piškotkih

Soliris.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.