Mobitel: 040 529 850
E-mail: info@apolonijaklancar.si
Sledite mi na Facebooku

Bal-A-Vis-X  

Bal-A-Vis-X je okrajšava za: Bal-ance (ravnotežje), A-udition (sluh), Vis-ion (vid) in eXercises (vaje). To je sistem rirmičnih gibalnih vaj za urjenje usklajenega delovanje vida, sluha ter grobe in fine motorike. Vaje izvajamo na ravnotežni deski in tako urimo ravnotežje in držo. Ritmično si podajamo blazinice z mivko in žogice.

Pri tem HKRATI vadimo: skladno delovanje oči in rok; ter sluh med poslušanjem lovljenja, prelaganja in odboja žogic. Obenem usklajujemo moč, s katero bomo vrgli; kam in kdaj jo bomo vrgli ter kje jo bomo ujeli. Vaje spodbujajo skladno delovanje celega telesa in vseh senzornih sistemov.

Učijo biti pozoren. Učijo sodelovati. Učijo slišati. Učijo postopoma napredovati in se veseliti uspeha. Učijo biti vztrajen in igriv. Učijo spremljati in učiti druge. Vaje so podobne žongliranju v paru z odbijanjem žogic od tal.

Za Billa Huberta, avtorja Bal-A-Vis-X, je najbolj čudovit stranski učinek dela z žogicami premik mentalitete od 'ne zmorem' k 'zmorem'. Ko se spremeni samopodoba, se spremeni vse. Vaje Bal-A-Vis-X pogosto potekajo v popolni tišini. Kot učiteljica sprva nisem mogla verjeti! Preizkušeno čudovite vaje za komuniciranje gostobesednih mam z nezgovornimi najstniškimi sinovi!

Bill Hubert je upokojeni učitelj angleščine, zgodovine, borilnih veščin in kitare. Sistem Bal-A-Vis-X razvil iz obupa, ko ni več vedel, kako pomagati naraščajočemu številu otrok z učnimi težavami, nad katerimi sta obupala tako šolski in zdravstveni sistem. Njegova knjiga Resonance: Elsie and other Ba-A-Vis-X Stories je mešanica biografije, dnevnika, romana v pismih in člankov o možganih, učnih težavah in boleznih sodobnega časa.

Tu je Billova spletna stran.  Povezava na krasno VIDEO predstavitev, ki pokaže ritmičnost in senzorno integracijo Bal-A-Vis-X, tu pa je še en video.

Obvestilo o piškotkih

Soliris.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.